(+386) 02 630 0019 (+386) 02 630 0026, mobi. 040 483 002, "Majhni, a dovolj veliki za doseganje tistega, kar si želimo in zmoremo."

ZAŠČITNIŠTVO

ZAŠČITNIŠTVO. Izvajalci projekta: Nana Ladinek, Monika Novak, Andrej Čokl. 

Koordinatorka projekta: Marinka Paulič. 

V šolskem letu 2023/2024 bomo za bodoče prvošolce organizirali srečanja z njihovimi bodočimi zaščitniki. Namen srečanj je stkati pristne vezi in sproščen odnos med bodočim prvošolcem in njegovim zaščitnikom.  

V dogovoru z vzgojiteljicama bodočih prvošolcev – Nano Ladinek, Barbaro Mert in Natašo Brezovnik ter razrednikoma 8. a  in 8. b – Moniko Novak, Andrejem Čoklom, smo se dogovorili za eno uradno srečanje v mesecu maju in več druženj tekom šolskega leta v dopoldanskem času.  

Prvo skupno druženje načrtujemo v tednu otroka, ko se bodo osmošolci in bodoči prvošolci na igralih v šolskem parku spoznavali skozi igro in pogovor. Konec novembra načrtujemo skupno ustvarjanje novoletnih okraskov. V sončnem in toplem spomladanskem dnevu bodo skozi skupno aktivnost porisali šolsko igrišče. Ob koncu vrtčevskega leta v mesecu juniju bodo zaščitniki sodelovali na zaključni prireditvi vrtca. 

Uradno srečanje v popoldanskem času bomo izvedli 30. 5. 2024. Učitelji prvega VIO bomo organizirali delavnice za otroke. Namen tega srečanja je, da otroci spoznajo svoje bodoče učitelje, šolo in nekatere, za njih pomembne prostore ter se družijo in povezujejo s svojimi zaščitniki. Za starše bomo takrat organizirali predavanje z naslovom Grafomotorika ob vstopu v šolo.