(+386) 02 630 0019 (+386) 02 630 0026, mobi. 040 483 002, "Majhni, a dovolj veliki za doseganje tistega, kar si želimo in zmoremo."

EKO VRTEC

Koordinatorka Tina Kmetec.

Program Ekošola je mednarodno uveljavljen program celostne okoljske vzgoje in izobraževanja, namenjen spodbujanju in večanju ozaveščenosti o trajnostnem razvoju. Osnovno načelo delovanja programa je, da bodo otroci, učenci in dijaki kmalu v prihodnosti vplivali in sprejemali pomembne odločitve na vseh ravneh našega življenja.

Vrtec pri projektu sodeluje že vrsto let in tudi letos bomo uresničevali cilje in izvajali dejavnosti v sklopu Ekošolske tematike. Skrbeli bomo za naše naravno okolje, reciklirali, uporabljali odpadni material, skrbno ločevali, zbirali odpadni papir, varčevali z vodo in elektriko, hodili v naravo, jo spoštovali in varovali, ter razvijali pozitivne medsebojne odnose. V projektu bodo sodelovali otroci iz obeh starostnih skupin, naš glavi cilj pa bo ta, da bomo otroke že v predšolskem obdobju vzgajali tako, da skrb za naravo in okolje postane del njihovega življenja.