(+386) 02 630 0019 (+386) 02 630 0026, mobi. 040 483 002, "Majhni, a dovolj veliki za doseganje tistega, kar si želimo in zmoremo."

MALI SONČEK

Projekt Mali sonček je gibalno/športni program Zavoda za šport RS Planica v sodelovanju z Ministrstvom za znanost, kulturo, izobraževanje in šport. Namenjen je vsem otrokom od 2. do 6. leta starosti in vsebuje 4. stopnje:

Mali sonček – modri (za otroke od 2. do 3. leta);

Mali sonček – zeleni (za otroke od 3. do 4. leta);

Mali sonček – oranžni (za otroke od 4. do 5. leta);

Mali sonček – rumeni (za otroke od 5. do 6. leta).

Namen gibalno – športnega programa Mali sonček je obogatiti program gibalno-športnih dejavnosti v vrtcu, spodbuditi starše k aktivnemu sodelovanju pri izpeljavi programa, spodbuditi otroke in starše k aktivnemu preživljanju prostega časa, ter pri otrocih spodbuditi željo, navado in potrebo po športnem udejstvovanju v vseh starostnih obdobjih. Projekt poteka skozi vse letne čase, skozi celo šolsko leto. Prevladujejo dejavnosti na prostem, pomembno mesto pa zavzemajo izleti. Otroci preko igre usvajajo osnovne elemente različnih športov.

V našem vrtcu se zavedamo  pomena gibanja v prvih letih otrokovega življenja, ki poteka od naravnih in preprostih oblik gibanja do sestavljenih in zahtevnejših športnih dejavnosti, ki spodbujajo razvijanje gibalnih sposobnosti. Športne dejavnosti so igrive, privlačne in realno dosegljive.

Gradivo je posredovano na spletni strani:  http://www.sportmladih.net/programi_som/mali_soncek.