(+386) 02 630 0019 (+386) 02 630 0026, mobi. 040 483 002, "Majhni, a dovolj veliki za doseganje tistega, kar si želimo in zmoremo."

KDAJ ZRASTEMO – Po dolgem vikendu pridejo Škratki spet v vrtec. Vzgojiteljica jih veselo pozdravi: “Ja, poglej, kako ste spet vsi zrasli! Kdaj pa se je to zgodil? Med spanjem, a ne?” Pa jo deklica opomni: “Ne, med spanjem pa res ne zrastemo. Zrastemo samo takrat, ko imamo rojstni dan.”

Flegma  Flegma  Flegma

 

Kdo bi bolje vedel, kaj je ljubezen, kot štiri in pet-letniki 🙂

 LJUBEZEN JE …

… da imam rada ateja in mamo.

… da se imamo radi. Rada imam Lano, ker ima tako luškano rokico.

… ko nekdo igra kitaro in se ena zaljubi v njega – tako kot moj ati in mama.

… ko se nekdo zaljubi.

… da se enkrat lubčkamo.

… da imam rad mamico, ker me žuli in mi kupi kinder jajčko.

… da nekoga ljubiš. Rada imam Nežo. ker sva prijateljici.

… da smo zaljubljeni. Rad imam Nino, ker ima lepe majčke.

… ljubezen so srčki.

… ko koga požuliš.

… da sem celi dan z mamico. 

 


SmileResnične dogodivščine iz našega vrtca Smile

 

Lasje – Vzgojiteljica z močno skodranimi lasmi pride enkrat v vrtec z razpuščenimi kodri. Taja jo zgroženo pogleda in reče: Ojej, kaki lasi, boš mogla nekam it, da ti jih popravijo.

 

POMLADNI SNEG – Dveletni Puhek sedi pri mizi in opazuje, kako teče po strehi. Razloži nam: “Sneg lula.”
  

VREME – S triletniki se pogovarjamo o vremenskih pojavih. Kaj naredimo, če dežuje? Odpremo dežnik, obujemo škornje,… Kaj naredimo, če sneži? Oblečemo bundo in kapo, gremo po sani,… Kaj pa naredimo, če grmi? In iskren odgovor: skočimo ateju v naročje. Flegma

 

SNEŽINKA – Uživamo na snegu, gledamo padajoč sneg. Snežinke so čudovitih vzorcev in padajo nam na kape, lase, bundice. Tu in tam kakšno ujamemo tudi v dlan – tukaj se hitro stopi. Dve in pol leti stara deklica navdušeno zakliče: Poglej, snežinka mi je podarila kapljico!

 

ZNANJE – Vzgojiteljica piše na list: MAMA, ATA in še ne triletni punčki Nuši razlaga: Vidiš, tu piše ATA, tu piše MAMA, tu piše NUŠA. Punčka potrpežljivo kima, potem pa (prizanesljivo) reče: Aha, lepo, zdaj jim pa še glave nariši. …

 

DRAMATIZACIJA – Balončki pripravijo čudovito predstavo. Vzgojiteljica Anja jih nevsiljivo vodi in jim pomaga, da se spomnijo svoje naloge.  Na vrsti so snežinke, ki pridejo z vzgojiteljico Albino. Tudi tem skuša vzgojiteljica Anja osvežiti spomin in poleti kot puhasta snežinka. Ena izmed snežink pa jo hitro postavi na realna tla: Vzgojiteljica Anja, zakaj pa ti plešeš, saj nisi snežinka?!? …

 

HRUŠKA – Za malico so hruške. Vzgojiteljica z malo bolj konkretno postavo spodbuja otroke: Le jejte, da bodo vaši trebuščki zelooooo napolnjeni! Pa reče deklica: Tvoj pa je že, a ne? …

 

 

Flegma Flegma Flegma Flegma Flegma Flegma Flegma Flegma Flegma Flegma Flegma Flegma Flegma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smo na sprehodu in reče vzgojiteljica, če vohajo, kako danes zunaj diši (v resnici ni dišalo, ampak je smrdelo, ker  so po travniku trosili gnoj).
Deklica reče: “Pa res diši.” Vzgojiteljica  radovedno vpraša: “Kaj diši?”Deklica pove: “Vzgojiteljica Klavdija, ti dišiš.”